Halloween 2012

Det här med Halloween var inte så stort i Sverige när jag var liten (vad gammal jag känner mig!) men nu vet varenda liten knodd vad "bus eller godis" innebär..

Det kom faktiskt några tappra monster och djävular förut, men jag har som sagt ingen koll på dessa traditioner så jag hade såklart inget godis hemma. Som tur var lät de bli att ägga mitt hus utan sa bara "det gör inget, glad halloween ändå"! (Det går inte riktigt ihop för mig - alla helgons dag är väl knappast tänkt att vara en "glad" helgdag?)

Mja. Som också nämnt tidigare så har varenda unge koll på Halloween idag. Så även min äldsta, så självklart fick jag lova honom att fixa en pumpa. Det gjorde jag faktiskt, för ljuslyktor son lyser på yttertrappan är rätt trevligt tycker jag! (Men varför har inget talat om att pumpa luktar rätt förskräckligt?!)

Ap-pyssel

Ett bra, snabbt och billigt pyssel att göra på hösten är vad vi ägnat oss åt idag. Vi har gjort kastanjeapor!

Vad behövs? Kastanjer, tändstickor (för att hålla ihop huvud och kropp), piprensare, blompinnar (vi använde gamla glasspinnar) och en tuschpenna för att rita dit ögon/mun. En syl behövs också, för att göra hål för tandpetare/piprensare samt en avbitartång för att knipsa piprensarna.

Jätteenkelt och fint blir det!

(Jag borde verkligen ta bättre bilder med riktiga kameran, men det blir liksom inte av. Kanske senare.)

 

Övergödd kolibri

Jag och min äldsta syster har ett (nåja, kanske fler) gemensamt intresse: att baka och äta godsaker. Därför blev jag knappast förvånad över utbudet i hennes frys när jag där förra helgen. Särskilt inte eftersom favoritkakboken är från Hummingbird's konditori i London..

Det fanns triple chocolate cookies, citronrutor (himmelskt goda!), brownies, nån brownie/kola/fudgekaka (också extremt god) och bara för min skull gjorde vi "födelsedagscupcakes" - ananas och kokos föll valet på när jag fick bestämma. Helt rätt val, förstås, för även de var kalasgoda! 

Det får lov att bli några extra vändor i spåret när man kan springa utan att riskera att slå ihjäl sig, för jag vill inte ens veta hur många kalorier jag satt i mig, haha. Men gott var det! Måste nog köpa deras böcker jag också. Dem och Magnolia Bakery's. Mums!