Midsommar 2016

Vi hade semesterpremiär med husvagnen över midsommarhelgen, och det gick kanon! Vädret kunde knappast ha varit bättre (det regnade lite under en av nätterna, annars inte ett dugg) och ungarna har badat massor. Ja, i alla fall Teo för Eddie tillbringade midsommarafton med feber och halsont...

Jag har tagit väldigt lite bilder och den stora kameran fick vi inte med oss alls. Det blev lite rörigt vid avgång kan vi säga, då vi tvingades lämna campingen på torsdagen för inskolningssamtal för Teo samt fotbollsskoleavslutning, så mycket blev kvar hemma.

Vi hade i alla fall en kanonhelg och vi är nu laddade för nästa semester som snart går av stapeln. Jag vet hur husvagnstoaletten ska skötas, hur gasolen fungerar och hur vi ska packa för att det ska bli så bra som möjligt. Yes!

(Jag älskar vår husvagn, har jag sagt det förut?)

Buzzador: Organix Plockisar
Genom Buzzador fick Dennis möjligheten att prova Organix Plockisar. Det är som det låter, ekologiskt och i "plockvänligt" format: stavar, ringar och hjärtan, beroende på vilken smak du tar. Det finns majs, paprika och morot och den som gick åt fortast här hemma bland alla barnen (mina plus några kompisar) var de med majs. Det blev förresten även mina favoriter, för de smakar verkligen m a j s. Som att äta en mjuk majskolv som smälter i munnen. Mums! 


Det gick minst lika bra att äta dem till mellis i lugn och ro hemma som i farten i bilen.


Vårt betyg är nog en fyra av fem möjliga. Jag tycker att de är godare än de vi testade en annan gång (de från Ella's Kitchen) men de smular och kladdar precis lika mycket, tyvärr.. Förstår inte varför de måste göra det? Låt bli att tillsätta smak om det måste ske genom "pulver" som gör att man blir jättekladdig om händerna.. De med majs, utan annan smaksättning, var ju ändå godast! 

Dennis, nästan 19 månader

Dennis. Vilken kille! På fredag har han funnits hos oss i 19 månader, det är helt galet..! 

Han pratar massor, även om det mesta fortfarande är på hans eget språk. En del ord, som pappa, napp, tappa, hjälpa låter ungefär likadant, så en får försöka lista ut vad han menar utifrån sammanhanget. Men, förutom att han är sjuk hela tiden, så är han också så stor. Han förstår så mycket och vill så mycket, och är ganska bra på att visa vad han vill.

Han älskar att vara ute och leka och blir vansinnigt arg när vi kommer hem (oavsett vad klockan är) om vi inte stannar ute en stund innan vi går in. När han är ute går han mest omkring, plockar, sitter en stund på traktorn, gungar... Idag gjorde han dock något han inte gjort tidigare: han tog med sig två bilar från leksakslådan och körde med dem på altanen. En sån liten grej som att han medvetet och självmant tog med sig dem ut för att leka känns så himla stort. Han är ett barn, ingen bebis längre!