Dymmelonsdagen.

""Dymmeln" betraktades också som ett väsen - kanske var det en allmän benämning på den onde. Om veden var ohuggen vid dymmeln skulle "dymmeln" sätta sig i den och det skulle bli väldigt svårt att få den att brinna efteråt. Men om man händelsevis högg ved på dymmelonsdagen, skulle dymmeln sätta sig i benen istället. Man undvek dock att hugga ved överhuvudtaget under dymmeltiden, eftersom det kunde sluta riktigt illa om kreaturen råkade gå på spånorna. De skulle drabbas av en sjukdom som var farlig för deras klövar. Den bästa boten var att skära en jordtorva runt vänstra framfoten på kon och hänga upp den."

Källa:
http://hem.passagen.se/sojson/pask/pask3.htm

Ha, en anledning till att inte hugga någon ved idag, alltså. Det passar mig alldeles utmärkt, dels har jag ingen ork till det men framförallt så har vi ingen ved hemma att hugga, haha. Inga kossor att oroa mig för heller, för den delen.. Eddies kossefilt är det närmsta vi kommer men den har inga ben, höhö (är vad den äter..).


Blev inget påskpyssel för oss igår, Eddie ville inte o jag ville inte tvinga honom. Efter att han sovit middag åkte vi till mamma en stund, för Robert jobbade över igen (mycket jobb blir det..). Pappa premiärkörde sin nya motorcykel o jag tror han gillade det trots kylan (det var ca 3-4 grader varmt när solen försvunnit). Jag blir inte direkt mindre sugen på mc-kort o motorcykel när våren äntligen är här.. (Hari nte skrivit något om vädret på jättelänge men det är plusgrader emellanåt, det är barmark lite här o var o snödropparna blommar för fullt. Även påskliljorna och krokusarna är på väg upp!)En sån. Triumph Thinderbird. Dock inte riktigt som på bilden, lite annan utrustning o så, men grunden o lacken är densamma.

Tror att jag ska önska mig pengar till mckort i födelsedagspresent i år, o nästa år för då blir jag ju 25 o förtjänar en dyrare present, hahaha (kanske blir Er-6f istället då? Man måste ju övningsköra med stil också!). Iofs dröjer det då till 2012 innan jag överhuvudtaget kan börja med körkortet eftersom jag fyller i oktober o det känns lite segt.. Hm. Kan man plocka ut födelsedagspresenter i förskott!?