Dennis 2 år

2 år. Tänk att det är två år sedan den där första kvällen som trebarnsmorsa..? Två år sen han den där som fulländade allt kom till världen. Han som gjorde vår familj komplett.

Fina, fina unge. Så stor men så liten, så klok och så rolig. Nästan alltid ett leende på läpparna och han har humor. Han är mysig och får alla runt omkring honom på bra humör. (Ja, förutsatt att han själv är på bra humör, men det är han så gott som oftast.)
 
Han som pratar så mycket, ibland är han inte tyst alls. Det kommer nya ord hela tiden och det är inte längre bara vi som förstår vad han menar, utan han kan prata med andra också. Det är så häftigt, och det är en period i ett barns liv jag nästan hade glömt bort. Ja, häftigt är verkligen ordet! Det är svårt att dokumentera vad han säger, då det är både tre- och ibland fyraordsmeningar, men låt oss säga att han har koll på det mesta. "Eddie surig?" frågade han häromdagen, haha. Det var precis vad Eddie var så det var svårt att hålla sig för skratt där, hehe. (Även Eddie drog lite på munnen.)
 
Han pratar mycket om sig själv i tredje person: "Denni ta på skorna", Denni jacka, Denni ska ... osv. Det är också en period man glömt bort.
 
 
Vår första unge som faktiskt tyckte om att vara på Kolmården och titta på djuren. De andra två har inte brytt sig ett skvatt om djur, men här har vi en kille som kan ligga på golvet och prata med mormors katt hur länge som helst. Mysigt! Han dyrkar sina äldre bröder förstås och det är bara de två som får hålla honom i handen när vi är ute och går, är de med får inte mamma och pappa hålla i honom!
 
Just nu leker han väldigt mycket med bilar/traktorer/diverse arbetsfordon och det är mycket garage/parkering. Han leker mer med BRIO tågbanan än vad de andra två nånsin har gjort. Nästan varje eftermiddag, så fort han kommit in innanför dörren och fått av sig skorna, börjar han "Teo tågabanan Denni!" och ger sig inte förrän Teo leker med honom. Han älskar att läsa, precis som Eddie. Nu fick han lite nya böcker i present idag så jag hoppas att vi kan byta ut de där favoriterna för ett tag - mamma och pappa börjar tröttna på de gamla, haha.
 
Han älskar sin förskola och sina pedagoger. Varje morgon springer han in till dem och kramar om första bästa personal som råkar ha en ledig famn. Han charmar alla och har stenkoll på alla! Varje morgon vid lämning säger han "Johannas buss" när han ser Johannas bil på parkeringen... Vet precis vad som gäller.
 
Mm. Det var en väldigt kort sammanfattning av Dennis två år, men jag känner att jag vill ha det sparat inför framtiden. Annars är jag rätt dålig på att skriva här, jag har liksom inte tid. Väldigt mycket av mitt liv just nu kretsar kring mitt jobb och det kan jag ju inte skriva om hursomhelst. Jag trivs i alla fall med min förskoleklass (åtminstone de flesta dagar, haha).
 
Mm, så - grattis på födelsedagen Dennis, mammas och pappas lilla stjärna!