Världens godaste lasagne!

Det var såå värt att precis allt som kunde gå fel självklart gick fel idag när jag lagade mat, för den här lasagnen var den godaste jag ätit i hela mitt liv! Jag buzzar just nu parmesanost från Zeta, och det här receptet finns med i en receptfolder från Zeta (även bilden är lånad därifrån):



Ingredienser

4 portioner

  • ca 12 lasagneplattor

Köttfärssås

  • 400 g nötfärs
  • 4 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 liten bit morot finhackad
  • 1 liten bit rotselleri finhackad
  • 2 msk Ardita tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater hackade
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • socker
  • svartpeppar

Ostsås


Så här gör du

Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.
Tillsätt sedan lök, vitlök, morot och selleri. Stek ytterligare 1 minut. Lägg i tomatpuré, vitt vin och tomater. Låt koka upp och lägg i buljongtärning, vatten och örter och låt puttra 45 minuter–1 timme under lock. Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med salt, strösocker
och svartpeppar. Värm mjölken i en kastrull. Värm olivoljan i en annan kastrull och vispa i mjölet. Häll på den varma mjölken under vispning och låt såsen koka några minuter. Dra såsen från värmen och rör i osten
och smaka av med salt. Häll lite av ostsåsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på ett lager lasagneplattor och sedan köttfärssås. Fortsätt varva sås, plattor och köttfärssås. Avsluta med plattor, ostsås och strö över rikligt med riven parmesanost. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader ca 45 minuter,
tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.

 


En del grejer måttade jag dock inte upp utan slängde i "på känn" men det var så jäkla gott! En sån där lasagne man önskar att man hade tillgång till jämt, haha. Jag älskar lasagne, det är bland de godaste pastarätterna som finns!

Låt er inte avskräckas av den långa tillagningstiden - det är väl värt att vänta på!