Första advent.

Jag har inte riktigt haft någon julkänsla idag, jag vet inte var den har tagit vägen.. Köpte ju så fina ljusstakar till vardagsrummet o den vi hade i Eddies rum förra året är nu i vårt sovrum o ser jätteliten o fånig ut. Aldrig blir nåt bra. I Eddies rum hänger nu en fånigt liten stjärna som jag gärna skulle byta ut mot något större, kanske en pappersvariant? Jaja. Det får bli till nästa jul, det, för nu är pengarna slut (o det är 3 veckor kvar till nästa omgång.. Kul jul).

Var iväg till Gamla Linköping på julmarknad mitt på dagen. Vi gick dit ifrån Lambohov så S o J var med, trevligt! Två små söta barnvagnsfamiljer ute o går, haha. Supermysigt i Gamla Stan, som vanligt, men extra mys med allt granris o marschaller o små tomtebarn som sjöng julvisor osv. En jultomte, såg vi också, som kom ut från ett hus med tomtemor (?) i täten o med skägget på sniskan, hihi. Undrar just om det behövs fler nissar i verkstan..? Köpte inget eftersom pengarna behöver läggas på annat, men lite julstämning fick man nog allt. Det hjälpte, liksom. 

Efteråt gick vi till S o J o drack glögg o åt kladdkaka o pepparkakor. Mys! Ja, o så att komma hem till ett (l)ju(v)ligt hus där ljusstakarna lyser så fint i mörkret gör att myskänslan bevaras ett tag till. 

Eddie går förresten jätteduktigt nu, han har övat hela dagen o har blivit grym på o plocka upp leksaker från golvet genom att ställa sig på huk. Sånt en mamma blir stolt av, hihi.  

10 månader.

Idag är det 10 månader sen Eddie föddes;

x Han väger 11,8 kg o är 75 cm lång
.
x Han har sju tänder; fyra uppe o tre nere.
x Han kan stappla fram flera meter - om han bara vill. Kanske börjar bli dags att köpa honom ett par skor? Det ser jag fram emot, barnskor är bra mkt gulligare än o köpa pjucks till Robert..
x Han säger inga konkreta ord än, men "pratar" på sitt sätt. Senaste tiden har han börjat låta som en dansk, hihi.
x Han förstår mer än vad man tror; "nej", "kom", "äta" o "snart kommer pappa" tex. När R kommer från jobbet brukar vi stå i dörren o vinka, o säger man då att "pappa kommer snart" så brukar han gå till dörren o vinka.
x Han äter smörgås o grönsaker själv utan problem. Får han ett smörgåsrån i handen biter han av små bitar precis som vi vuxna gör.
x Han sover hela nätterna, från kl 19 till kl 7-8. Superskönt!

Trams.

Millencolinkonserten i Lkpg är inställd pga för dålig biljettförsäljning. Jag gråter en skvätt, men inser snart att jag då blir 560 kr rikare eftersom man får pengarna tillbaka, o det behöver vi verkligen som läget är nu. Jag är förstås ledsen över att det var min enda väg "ut", alltså att få göra något kul på egen hand före jul. Göteborgresan var guld värd men i jämförelse med allt roligt som R gjort i år tyckte jag att jag var värd något mer.. (Nej, jag är inte bitter o ego o missunnsam mot honom, men när ska jag få lite tid för mig själv? Eller behöver jag inte ha det eftersom jag är "mamma" nu?)

Jaja. Får väl se timmarna i Finspång i kväll som årets höjdpunkt. Eller nåt.

Nåväl. T o kidsen får supergärna komma hit ändå, vi får väl klä granen o ha glöggkväll eller nåt istället. Baka lussekatter, kanske? (Där sa jag nåt. Jag har inte haft en tanke på att man kanske skulle ha bakat nåt.. Hm. Det får bli såna saffransbullar jag gjorde förra året, om jag kommer ihåg hur jag gjorde dem. Vit choklad o pinjenötter iaf, det kommer jag ihåg!)

Nu tänker jag riva ner köksgardinerna o kanske putsa fönstren på insidan o ställa fram ljusstakarna. Om jag orkar o om Eddie tänker sova en stund till.

Han är förresten 75 cm lång o väger 11,5 kg. Stora killen, hihi. Charmade förstås personalen o läkaren vi hade idag var jättegullig, hoppas vi får henne fler gånger!