Dymmelonsdagen.

""Dymmeln" betraktades också som ett väsen - kanske var det en allmän benämning på den onde. Om veden var ohuggen vid dymmeln skulle "dymmeln" sätta sig i den och det skulle bli väldigt svårt att få den att brinna efteråt. Men om man händelsevis högg ved på dymmelonsdagen, skulle dymmeln sätta sig i benen istället. Man undvek dock att hugga ved överhuvudtaget under dymmeltiden, eftersom det kunde sluta riktigt illa om kreaturen råkade gå på spånorna. De skulle drabbas av en sjukdom som var farlig för deras klövar. Den bästa boten var att skära en jordtorva runt vänstra framfoten på kon och hänga upp den."

Källa:
http://hem.passagen.se/sojson/pask/pask3.htm

Ha, en anledning till att inte hugga någon ved idag, alltså. Det passar mig alldeles utmärkt, dels har jag ingen ork till det men framförallt så har vi ingen ved hemma att hugga, haha. Inga kossor att oroa mig för heller, för den delen.. Eddies kossefilt är det närmsta vi kommer men den har inga ben, höhö (är vad den äter..).


Blev inget påskpyssel för oss igår, Eddie ville inte o jag ville inte tvinga honom. Efter att han sovit middag åkte vi till mamma en stund, för Robert jobbade över igen (mycket jobb blir det..). Pappa premiärkörde sin nya motorcykel o jag tror han gillade det trots kylan (det var ca 3-4 grader varmt när solen försvunnit). Jag blir inte direkt mindre sugen på mc-kort o motorcykel när våren äntligen är här.. (Hari nte skrivit något om vädret på jättelänge men det är plusgrader emellanåt, det är barmark lite här o var o snödropparna blommar för fullt. Även påskliljorna och krokusarna är på väg upp!)En sån. Triumph Thinderbird. Dock inte riktigt som på bilden, lite annan utrustning o så, men grunden o lacken är densamma.

Tror att jag ska önska mig pengar till mckort i födelsedagspresent i år, o nästa år för då blir jag ju 25 o förtjänar en dyrare present, hahaha (kanske blir Er-6f istället då? Man måste ju övningsköra med stil också!). Iofs dröjer det då till 2012 innan jag överhuvudtaget kan börja med körkortet eftersom jag fyller i oktober o det känns lite segt.. Hm. Kan man plocka ut födelsedagspresenter i förskott!?

Äntligen!

Yes, nu har jag gjort det där efterhängsna provet i fritidskunskap, o gick det bara bra så är jag klar för den här terminen! Theo ville förstås inte sova utan valde att gnälla/skrika/bajsa under tiden jag skrev, så jag blev en smula stressad o skickade in utan att egentligen känna mig nöjd, men eftersom provet är tidsbegränsat kan jag ju inte sitta hela dagen.. Jag är oerhört stolt över min prestation i allmänhet vad gäller skolan såhär långt även om det inte riktigt gick att göra som jag hade planerat.

APU:n i höstas var t ex extremt rolig, men oerhört krävande eftersom jag var gravid o hade ont. En APU-period till den här terminen hade helt enkelt inte gått, jag är säker på att jag behövde vila så mycket jag bara kunde.. Nu får jag ta nya tag till hösten, men nu återstår ju inte så mycket, egentligen skulle jag rent poängmässigt klara mig med enbart Utvecklingsstörning o andra funktionshinder-kursen o så förstås Människor i behov av stöd som enbart saknar APU o tillhörande uppgifter, men ska jag ändå läsa så tänker jag nog läsa heltid.

Med tanke på hur jobbigt allt blev mot slutet innan Theo föddes så är jag glad att jag plockade bort kurser.. Jag är ingen "stålkvinna" hur gärna jag än skulle vilja o hur bra stöd jag än haft i min omgivning.

Nu ska jag bara försöka övertala CSN om att jag visst läst heltid under de här 11-12 veckorna så jag slipper återkravet på nästan 3500 kr.. Var ska jag få dom pengarna ifrån..? Nej, de har fel o jag har rätt, för en gångs skull!Hm, nu över till nåt annat. På torsdag är Eddie ledig från dagis (typiskt eftersom de ska klä ut sig till påskkärringar/påskgubbar då, men det kan han ju göra här hemma också..) o då tänkte jag att vi skulle påskpyssla lite. Har lite idéer på gång men skulle vara roligt med nåt nytt. Nån som har nåt förslag? Vi ska iaf göra kycklingar av hand- o fotavtryck, o så ska vi baka lite till påskbuffén på fredag.

Nu när jag tänker efter lite kanske det blir kycklingar i dag istället..? Varför vänta så länge, det verkar ju bara dumt..

Ordbajs.

Hm, korrigering: att jag mår risigt beror inte enbart på sömnbrist, utan på feber. Va?! Jag har inte tid att bli sjuk..! En sak att vara förkyld för det har jag ju varit i flera veckor, men feber..? Varför?!

I morgon ska jag göra provet i fritidskunskap o det är absolut sista chansen för mig att göra det. Hur ska det gå..? Eddie är på dagis mellan 8 o 11 så det får inte vara ett stort o avancerat prov så att jag inte hinner klart, för då kommer jag för sent till hämtning o stör mitt i lunchen. Ska Eddie då få sitta bredvid de andra o titta på när de äter..? Nej, det går inte. Nog för att Lotta är snäll o sa idag att vi ordnar det på nåt sätt, bara jag ser till att jag kan göra det jag ska, men det känns lite dumt. Är väl den där "jag är en ung morsa o kan ingenting-känslan" som kommer tillbaka.

Blä.

Men Robert är i alla fall världens bästa o åker hem lite tidigare från jobbet än vad han egentligen skulle behöva, bara för att jag ska kunna plugga ikväll. Gulligt av honom, men det är absolut inget jag kräver..!