Happy new year, jubileum o lite annat

Eddies ordförråd har expanderat nåt enormt bara de senaste dagarna o det är så häftigt att höra. Jag försökte få klippa hans hår med hårtrimmern förut, men han skakade på huvudet o sa "nej klippa, läskig!". Efter att ha tagit fram min pedagogiska övertalningsförmåga gick han med på att vi skulle prova i alla fall, o jag fick väl köra igenom hela håret med samma längd en gång men inte mer. Så nu ser han ut som jag vet inte vad, men det går väl o ta lite pö om pö.

Nu badar han i alla fall, för om drygt 1,5 timme ska vi åka mot Sturefors o nyårsmiddag hos systeryster!För exakt fem år sedan var jag nervös. Jag skulle träffa R o Johan för lite utgång på kvällen o det var innan vi blev tillsammans. Vi kände inte varandra så jättebra då, men det ändrades fort. Nu sitter vi här, två flumhuvuden har förökat sig o blivit (snart) fyra. Härligt! Det var inte så jag trodde att det skulle bli för fem år sedan, men inte mig emot, hihi.


Men men. Gott nytt år på er alla därute, även om jag tycker att det är grymt överskattat. Vi får helt enkelt se hur nästa år blir - med det här året bakom oss kan det bli precis hur som helst.. Ni vet - det är aldrig så illa att det inte kan bli värre..!

JULLOV!

Mm, nu ska jag njuta av 11 dagars välförtjänt ledighet innan skolan drar igång igen. Den här terminen kommer bli kämpig för mig, tror jag, men det SKA gå. Jag tänker inte ge upp i första taget..!

Jag har alltså avverkat sista dagen på APU:n idag.

Sista dagen med ungarna i Björs.

Känns sorgligt, för jag har trivts så bra med allt o alla.. Den här veckan har ju dock inte varit som vanligt iom att det varit jullov för barnen. Vi har haft från 1 till 4 barn på vår fritidsavdelning - i vanliga fall är det runt 15. Vi har därför slagit ihop oss med både Nallen o Ekorren som alltså är förskolans två avdelningar o det innebär att jag lärt känna ett par ur den personalen också.


Nåväl, jag ser fram emot att ta tag i nya kurser o jag förstår inte varifrån jag fått den här skollängtan..?! Jag är knäpp, helt enkelt, eller så är det bara roligare att plugga när man känner att det ger något o kanske kan leda till jobb.. Yeah!


I morgon är det nyårsafton o då ska vi till S o J o J o äta lite mat o spela våra nya spel vi fick i julklapp. Jag hoppas på vinst för mig, förstås, haha, men det är knappast troligt.. Ett av spelen heter "Den glade mytomanen" o jag är verkligen inte bra på att ljuga på beställning o hitta på spontana historier. Men, vi får se hur det går!

En sån där mellandag.

Årets kortaste arbetsdag, månne?

I morse kom jag till skolan/fritids 07.50 ungefär. Tomt o nedsläckt överallt o jag undrade förstås var alla höll hus.. Kom på att de brukar öppna på Nallen ibland så jag gick dit. Tomt. Dock öppet, så jag gick in o ropade ett försynt "hallå" innan en personal upptäckte mig. Det var inga barn där heller..

.. men däremot kom Marita strax efter mig, o de konstaterade att det nog skulle bli en lugn dag. Allt som allt, efter lite strul o ett barn som åkte hem igen, blev det två (!) barn. Syskon. Så, två barn på tre personal - vad ska man hitta på..?
Jo, man sätter sig o fikar o äter choklad, haha.

Nalle-fröken gick ut med barnen, frita-fröken gick till frita för att börja städa o mig skickade de hem. Överflödig, kan man kalla mig. Lite trist, jag var verkligen inställd på en rolig arbetsdag..

Åkte hem i alla fall, vågade inte annat, haha, o då föreslog R att vi skulle åka till Ikea o shoppa upp presentkorten vi fått i julklapp. Sagt o gjort. Kom hem med en hylla till vardagsrummet. Nice! O så lite mat från Maxi förstås, o vi var långt ifrån ensamma på Tornby.. Blä. Hade inte en tanke på att det är mellandagsrea nu o att alla passar på att handla upp sina pengar..

Fick med oss en födelsedagspresent hem också, till Lizen som blir 11 år i dag. Grattis tjejen! Dock får hon den inte förrän på lördag, för det är först då vi träffar henne nästa gång.

Jag håller tummarna för att det blir mer jobb i morgon, men de flyttade fram min "starttid" till 10.30 istället för 9, så vi får väl se.. Jag ska då ta hand om lunchen, är det tänkt, o sen lär det väl märkas hur länge jag kommer behövas.
På tal om nåt helt annat så tog det ca 2 timmar att få Eddie o somna ikväll. Till slut fick han avreagera sig en stund i spjälsängen o när han var lugn igen lade vi oss i hans "stora" säng o han slocknade på mindre än en minut. Varför är han så envis..?