Children's Literature: Picture BooksIdag har jag dragit igång med pluggandet, på riktigt. Ovanstående böcker är vad jag har att hänge mig åt i drygt två månader framöver. Eftersom jag bara har detta samt salstentan kvar i kursen kan jag alltså ägna mig helhjärtat åt det fram till v 42/43. Det ska bli så mycket bättre än vad jag presterade inför det första litteraturseminariet, förra året. Då var jag stressad, höggravid, "lätt" rörelsehindrad och allmänt tjurig. Nu har jag bara min ångest att tampas med men det känns lättare faktiskt. Såhär i förhand, alltså.

Yes, barnböcker står på schemat alltså och detta är de fyra vi ska läsa och analysera: Princess Smartypants, The Incredible Book Eating Boy, Voices in the Park och Sylvester and the Magic Pebble. Lite halvt ovanliga böcker med olika budskap, antar att det handlar om hur man tolkar dem. Imorgon eller när jag nu får möjlighet att sätta mig nästa gång ska jag läsa genom de artiklar vi ska ha med i analysen. Det är den tråkiga biten... Jag måste också komma in i skrivandet igen, det räcker inte att bara tänka på engelska tyvärr, det måste ner i skriftlig form också. Grammatiskt korrekt, helst. 

Jag och Rob har faktiskt pratat en hel del engelska med varandra nu i sommar. Det har lett till att vi inte längre kan ha så mycket hemlisar för barnen via den vägen, för Eddie börjar förstå en del, haha. 

Det här är verkligen en utmaning känner jag, men det ska nog gå bra. Jag får väl ha den inställningen: att det ska gå bra, helt enkelt! Break a leg, som man säger på utrikiska. 

Update och Glada Strumpor

Jag som tyckte att det gick så himla bra med löpningen förra veckan och sen har jag inte haft möjlighet att ge mig ut förrän nu idag igen. Det är alldeles för lång tid emellan med tanke på att jag under sommaren varit ute två-tre gånger i veckan. Jo visst, jag har kunnat gå upp kl 4 för att springa innan Robert åker till jobbet, eller runt 21 när ungarna somnat och allt är undanplockat. Det har dock inte känts som ett alternativ egentligen, då har jag prioriterat sömnen faktiskt. Hursomhelst, idag kom jag iväg och nej, det gick inte bra. En kombination av att det var för länge sen sist och mensvärken, tror jag. Benen och flåset hade orkat en bit till, men värken i magen drog ner mig hela tiden. Usch. 

Till råga på allt fick Runkeeper-appen fnatt och påstår att jag sprang 13,4 km på 28 min. Nån sorts rekord eller?!? En snittid på 2,nånting minuter per km. Inte illa! (Men heller inte sant.) Jag är rätt nöjd ändå, särskilt eftersom mina _korta_ rundor avancerat sig uppåt till 4,5 km och inte längre runt 2. Min lugg ville säga mig nåt när jag kom hem, tror jag. Jag tror den hejade på mig!


Men hörrni, över till något snyggare - vad säger ni om mina grymt snygga springstrumpor då?? 


Jag blir glad av dem, hihi. (Från Happy Socks, såklart!) De är mjuka och sköna, sitter inte riktigt lika hårt som mina Nike-strumpor men helt okej ändå. Dessa är något tjockare också så de är lite varmare, därmed inget jag använt när det varit som varmast ute. I morgonens tolv grader var de dock perfekta! 


Teo bjöd på fikaDen här helgen var det Teos tur att välja fika. Valet föll på hallongrottor så det har han bakat idag, nästan helt på egen hand. De blev jättefina och tog slut allihop, så nog smakade de bra också! 

När det var Eddies tur sist gjordes det blåbärsmilkshake. Vi har gjort så ett tag nu, låtit dem välja något att mumsa på till helgen. Vanligtvis söndagskvällarna då det oftast är det tillfälle när vi har det som lugnast här hemma, men nu fick det bli idag. Villkoret är att de är med och planerar från scratch; letar recept, kollar ingredienser, handlar om det behövs och till slut bakar/fixar själva så gott de kan. Annars finns såklart vi till hands! 

Mm, en trevlig sysselsättning faktiskt!