"Glömde köpa".

För några veckor sedan var Robert iväg till Maxi för att handla lite. Jag hade skrivit en lista åt honom men ändå var det flera saker han inte fick med sig hem, bl a äpplen. Eddie, som förstås blev jättesugen på äpplen den kvällen, fick höra att "pappa glömde köpa äpple". Han accepterade det, och kör nu med den frasen varje gång något tagit slut eller om det är något vi helt enkelt inte har hemma.

Ibland fungerar det även när det är något han absolut inte ska äta, t ex glass före maten. Gömmer vi den då och sedan säger att vi glömt köpa det, så slutar han tjata.

I morse låg hela familjen i vår säng när det till slut var dags för Robert att gå upp för att åka till jobbet. Han gick in på toaletten först, vilket Eddie uppmärksammade.

"Pappa kissnödig", sa Eddie. "Pappa kissa med snoppen".

Han låg o tänkte en stund, och lade sedan till att "Eddie har också snopp, men mamma har ingen snopp." o så tittade han på mig.

"Mamma glömde köpa snopp."


Hihi.(Teodors Pingu-snuttefilt är köpt på Lekia, förresten!)

Ingen aning om vart jag är på väg.

Det är så osigt här inne efter köttbullestekandet att man knappt ser handen framför sig. Läge att öppna lite fönster, kanske..? Varmt ute idag så det kanske vore skönt? Det var 10 grader när vi gick upp vid halv sju i morse.. Mulet, men ändå.

Köttbullarna blev goda och jag är tacksam att jag kom på att det var bättre att göra dem nu på morgonen istället för i eftermiddag med en trött och hungrig Eddie kring benen.. Lite lättare med bara en unge att ta hand om! Inte för att Teodor sov, det gör han aldrig när det förväntas av honom (lite spänning i vardagen!) men han satt tyst och stilla i babysittern. (Jag tror att han nickade till en liten stund, men det vill jag inte säga högt för då kanske han aldrig mer gör om det!)Han håller hårt i både "vingvin" och filt, i alla fall.


Nu ska jag beställa lite film och sen är det matdags för den lille herrn. På återseende!

Ur barnamun - ny kategori.

Skapat en ny kategori och här tänker jag skriva ner sådant som Eddie (och Teodor när det blir aktuellt..) sagt och säger, inte bara roliga kommentarer utan även vissa ord. Ibland kan det vara kul att som mamma gå tillbaka och läsa "vad det nu var han sa egentligen".


Igår, satt vi vid köksbordet när något körde förbi på vägen. Det lät rätt mycket, så Eddie frågade vad det var som lät.

"Jag vet inte", svarade jag, "det var väl en bil kanske?"

Eddie tittade ut genom fönstret, där han endast såg vår bil, parkerad på garageuppfarten.

"Jag ser inga bilar, bara en gammal Saab!"


(O nej, det är inte jag som påverkat honom, faktiskt.!)Gävmil, nosstue och bambumma är några ord han säger när han är "lat" och inte orkar säga dem ordentligt, fast han kan. Gissa vad de betyder?