Uppmuntran och egoboost

Min snälla sambo gav mig lite cash häromdagen för att jag skulle kunna köpa något att ta på mig (har jag sagt att det rent ut sagt suger att vara föräldraledig när man inte tjänat ihop någon SGI innan?!). Det eller för att han inte orkar med mitt tjat mer. Jag var i stan på förmiddagen för att handla mat och sprang in en sväng på ikanohuset. Tänkte först köpa de där byxorna till Dennis som jag skrev om i förra inlägget, men det blev som bekant inget med det. 

Övervägde ett tag att köpa skorna jag suktat efter ett tag nu men nej, då de kostar 750 pix slog snålheten till och det blev inget. Jag hade iofs behövt dem nu för jag minns inte var jag lade mina skor för vinterförvaring så nu har jag bara mina Nike Air Max. De är sköna men inte det snyggaste alternativet till alla kläder jag har, direkt. Lite trött på Conrad (Conrad? ? Converse ska det stå, den förbenade telefonen ändrar som den vill!),  jag vill ha ett mellanting.. 

Hursomhelst. Sprang in på Lindex för att kolla jeans till mig och kom faktiskt ut med ett par också. I förbifarten slet jag även åt mig två tshirts från reasnurran, i en storlek mindre än jag brukar ha. Jag provade dem först när jag kom hem och vet ni? De satt perfa båda två! (Inte de  svarta tröjan jag har över på bilden alltså, jag bara testade!) 

Vardagspepp!


(Ja, jag borde vara hemma och städa istället för att försöka nå upp till hallspegeln, men... inte idag.)


Jag har ett amningslinne på mig under tröjorna på bilderna, därför det ser så knöligt ut. Är Birkenstock fortfarande trendigt, haha? Har dem som inneskor hemma för golven är så kalla och hårda..

Tröjorna satt så pass bra att jag blev inspirerad, motiverad och sådär #minresaräknas så jag drog ut i spåret! (Vilket gick superdåligt, Runkeeper strejkade och halsen sved av kylan men jag var ute i alla fall!) 

Barnkläder

Jag hör till det fåtal (känns det som nuförtiden?) som får stora, kliande utslag, svårt att andas och att hela kroppen rycker i okontrollerade spasmer när jag hör någon/några diskutera genus. Särskilt när det kommer till barnkläder... Hursomhelst, det här ska inte handla om mina aversioner till den debatten, utan om att också jag kan tycka att samhället är lite skruvat ibland. 

Jag var inne i stan idag för att köpa byxor till Dennis. Han är ganska lång för sin ålder, runt 65 cm, och ganska "avlång" i sin kroppsform. Dessutom råkar han vara född med snopp och därmed anser jag mig förpassad till för den sortens avkomma avsedd avdelning i klädaffärer. Något som får mig att nästan gråta varje gång nuförtiden eftersom pojkkläderna är blå, blå och - håll i er nu - BLÅ just nu! Jag älskar blått så missförstå mig inte här, men ibland kan det faktiskt vara roligt med en annan färg. 

Idag skulle jag kolla på byxor till min avlånga yngsta avkomma. (Vet ni att min ickegenusmedvetna nya mobil ville att det skulle stå "dotter" efter ordet yngsta?? Makes no sense to me.) Jag var ute efter ett par i smalare modell eftersom jag anser det vara både fint och praktiskt då Dennis som sagt ser ut så i kroppen. Jag letade och letade bland "pojkkläderna" men hittade bara ett par, förvisso jättetuffa, baggyjeans med hängslen. Till slut, bland rosa klänningar och kjolar, hittade jag vad jag var ute efter.


Jag jämförde länge och väl och kunde inte bestämma mig riktigt. Först var det ju vilken modell jag skulle köpa, men sen kom problemet med storlek. Han ligger på 68 nu men många plagg i den storleken är precis lagom så vi har lite smått börjat köpa in 74. Vet ni? De två byxorna på bilden är precis lika långa och lika stora i midjan. Den "pösiga" varianten är dock något stelare i tyget och dessutom i storlek 68. De andra då? De är i 74 och supermjuka! 

Där blev jag faktiskt irriterad. För det första borde det hellre finnas en "byxavdelning" när vi pratar bebiskläder, för det andra borde väl 68 vara 68 oavsett hur plagget ser ut i övrigt? Som en mall att om byxbenen är si långa och midjan är så - då är det 68 helt enkelt. Nej, morr till Kappahl för det! 

Dessutom höll jag på att missa en jättefin body ur Hampton-kollektionen för att de hängde bakom klänningar ur samma kollektion. Bu!

Behöver jag säga att det inte blev något köp idag?! 

Middagstips!

Sen vi började planera middagar ur viktväktarkokboken har vi ätit SÅ god mat! Till lunch idag blev det Shepherd's pie (fast jag gjorde på nötfärs istället för lamm) och grönsallad vilket verkligen gick hem hos Teo. Han tog om två gånger!


Till middag blev det bulgursallad med kassler och örtsås, där var det nog jag som åt mest dock. Otroligt gott! Jag menar, kolla bara färgerna:


Jag måste säga att för att vara viktväktarrecept är det oerhört väl tilltagna portioner. Båda rätterna är uträknade till fyra personer och jag orkade inte äta upp min del! Skulle det mot förmodan vara någon Viktväktare som läser här så innehåller en portion av "pajen" 11 pp och bulgursalladen 10 pp.