Premiär!

Jepp, sådär tvåtusen år efter alla andra har jag nu äntligen provat Skype för första gången. Mamma blev mitt "offer" så nu har jag pratat en stund med henne. Tänkte att det är bäst att öva, för i sommar måste jag göra visa redovisningar och delta i seminarier på det sättet i mina sommarkurser. Det kan bli spännande! Gäller bara att tänka på hur man ser ut, haha, och framförallt att jag inte ser ut som jag gör just nu..! Lite skumt känns det dock att sitta och visa upp sig sådär; eftersom bara övre delen av kroppen syns när man sitter ner kan ju fantasin spela fritt om hur nederdelen ser ut. Tänk om den man pratar med sitter i bara underkläderna - eller i allra värsta fall helt naken nertill? Höhö. Nej fy, vilka tankar som far genom huvudet på mig nu, hehe. 
 
 
Jag är alltså hemma idag pga sjukdom. Även min handledare är sjuk och klassen har skogsdag + valborgsfirande i skolan idag, så det är en "bra" dag att vara hemma på. Känns lite surt att jag missar en dag men huvudsaken är att jag är fit for fight på torsdag då jag ska ha idrott med barnen samt göra min lektion som ska filmas. Intressant! 
 
Det är ju inte så att jag är sysslolös bara för att jag är hemma. Icke då. Jag passar på att beta av lite vfu-uppgifter som ska färdigställas till nästa vecka men också att förbereda min idrottslektion. Den kräver en hel del av mig så det gäller att inte ligga på latsidan. Dessutom ska jag tvätta sängkläder, baka en kladdkaka till kvällen och försöka röja lite här hemma i fall vi får nattgäster (de har inte bestämt sig än). Mja. Vila upp sig och bli frisk kan man ju göra en annan dag. 
 
Trevlig valborgsmässoafton! (Ska ni hitta på nåt roligt ikväll för att fira våren, kanske?) 
 
 

Kvalitetstid

Det har hänt att jag har mått bättre så ikväll när jag är gräsänka blir det kvällsmat framför tv:n. Haffade en ny film på ica så nu är det kvalitetstud med barnen innan det är sängdags för dem.

Eddie och jag laddar inför kommande solsemester och Teodor surar för att han inte får följa med;

Apr. 28, 2013

Ser du, sis, jag har låång väg kvar innan jag kan slappna av helt med kakätandet. Men jag är en sån som anser att livet är för kort för att inte äta gott så jag får nog stå ut med de där överflödiga kilona ett tag till, haha. (Men lika glad är jag för det, i alla fall just nu.) Fast, ser ni mitt nya mobilskal? Jag kände att det fick vara nog med det där gamla trasiga så jag sprang in i någon affär och köpte det första jag fick syn på som det inte stod Justin Bieber på, typ. 


Bilden är för övrigt tagen på personaltoan på vfun, haha. Strax efter att den togs och jag skulle gå ut blev jag halvt ihjälskrämd av en kollega som stod och väntade utanför. Jag blev så rädd att jag glömde bort att de lagat den andra dörren jag skulle genom att jag tänkte hejda den från att slå igen med mina bara fingrar. AAAJ! vad det gjorde ont att klämma alla fingrar utom tummen på min vänsterhand! Det gör jag ogärna om, kan vi säga. (Inte så att jag vill klämma tummen också nästa gång alltså, utan helst inga fingrar alls.) 


Även om jag har tagit noll bilder idag så finns det andra, mer konkreta bevis på hur duktiga vi varit. Ingen vilosöndag här inte! Jag har byggt ihop två hyllor till förrådet, rensat där och ställt upp nämnda hyllor och fixat så att det nu faktiskt går att gå in i boden. Jag har också torkat av fönsterbleck och foder på altanen som varit fulla av björkskräp och spindelnät från i höstas. Robert har å sin sida bytt armaturer i skåpbelysningen i köket, så nu är vi tappra medlemmar i spot-med-dimmer-klubben igen. Jag har längtat! Jättefint blev det så nu väntar jag på mörkret så jag kan betygsätta ordentligt. 

Och vet ni mer? Vi har sålt den gamla bilbarnstolen också! Äntligen! Det gick väldigt snabbt när jag väl kastade ut frågan på fb i torsdags, för idag var det en tjej här och köpte den. Det är så skönt att rensa undan sånt där, särskilt eftersom det förmodligen inte blir fler bullar här (inte i bebisform iaf). Nu återstår bara den gröna kamoflagefärgade Emmaljungan, världens bästa vagn som Teo dessvärre är för lång för. Det kommer skära i hjärtat den dagen då jag inte kan titta på den här hemma längre, men vad ska jag ha den till? Den tar bara plats.. Jag får köpa något roligare för pengarna, helt enkelt. Ett värdigt substitut. 

I morgon börjar min sista vfu-vecka för den här gången. Det är med blandade känslor, kan jag säga. Men mer om det en annan gång.. Tack och god natt!