"No Happy korv"

Vintern 2015, på min pappas födelsedag i januari, gick vi ut i skogen tillsammans med mina föräldrar för att grilla korv. Året därpå gjorde vi det igen, och därför kunde vi alltså inte låta bli att upprepa det även i år. Dock blev det inte på hans födelsedag i år då han fyllde på en tisdag, men det spelar ju ingen roll. Dennis har således varit med alla gånger: första året i bärsele, andra året i vagnen och i år i pulka. Kul att variera sig lite!


Vi gick till Kalle Kula, ett ställe här i skogen. Många jobbiga backar men ungarna var glada ändå - de hade sina "snow kicks" med sig som de fick i julklapp. (Smart grej förresten, som en kickbike fast för snön!). Eddie servade oss med välsnidade grillpinnar med hjälp av täljkniven han också fick i julklapp, Teo underhöll oss och Dennis spatserade omkring helt nöjd i skogen. Han slapp ju att gå dit så han hade krafter kvar vid elden! 

Det var väldigt god stämning faktiskt, trots tappade korvar och frusna fingrar. Som Eddie sa när han tappade sin korv för sjuttioelfte gången: "no Happy korv", haha. (Han har börjat prata lite engelska med oss här hemma, det blir inte alltid rätt men han försöker åtminstone. Han förstår dock en hel del av det vi säger till honom men det är en annan historia.) 

Dennis somnade till i mitt knä en stund, annars har han faktiskt inte sovit middag idag. Det märktes väl mest när det var dags för varm choklad/kaffe för då var han riktigt grinig. Bortsett från det har det varit en toppendag! 

Bara en lovdag kvar - på måndag börjar allvaret igen! Jag har inte alls hunnit planera så mycket som jag hade tänkt, men det löser sig. Jag längtar tillbaks till min fina klass nu! 

Pratkvarn.

Vi har sannerligen närt (ännu) en pratkvarn här i huset. Han är aldrig tyst! Man får höra både det ena och det andra vilket är rätt underhållande. Ja, det är förstås Dennis jag pratar om. 


Något av det roligaste var i fredags, på Lizas 18årskalas, när han helt plötsligt ryter åt Nicklas att han ska äta upp maten. Dagen efter, på hotellrummet, kom Nicklas in varpå Dennis säger åt honom på skarpen att han ska ta av sig skorna. Åh, jag skrattar högt bara av att skriva det! Eller på nyårsdagen när Dennis sprang efter mormors katt och sa femtioelva gånger "släppa ut dig". Som ett hack i skivan liksom, haha. 

Han har börjat sjunga en hel del så jag har kollat med förskolan vilka sånger de sjunger och begärt texterna - för sjävklart beordrar han oss att sjunga för honom! 

Det är tur att han är rolig iallafall, för jisses vilket humör han haft den senaste veckan. Arg, sur, river allt och är inte alls den där lättsamma killen som han har varit. Jag är van vid att kunna ta med honom överallt (för så har vi alltid gjort med de andra två) men nu går det knappt längre. Det är han och Eddie som inte går att ha i möblerade rum... 

Han skötte sig i alla fall skapligt när vi var på banken förra veckan, tack och lov. Iklädd arbetsbyxor förstås - för det är vad hela familjen går klädd i nu på lovet.. (Det är en annan historia, dock.) 

Just det, 2 år och 1 månad är han nu. 

Vad hände?

Jag fick ett ryck och anmälde mig till Tjejmilen2017. Det innebär att jag, som aldrig i hela mitt liv har sprungit en mil i sträck, har 244 dagar på mig att fixa det. 


Tilläggas bör att 2016 inte var mitt bästa löpår på grund av felprioriteringar och dåliga ursäkter. Mm, det blir spännande det här, men då anmälan är bindande och personlig finns det ju ingen återvändo. Såå - run bitch, run!