Tvspelstidsfördriv

Från en sorts spel till ett annat; idag är vi mer digitala och kör lite tv-spel. Vi fick hem ett Xbox 360 som premie för Pandagrejerna vi sålde, och barnen fick lite spel i julklapp. 


Eddie har länge varit såld på Lego-spelen som han testat hos kompisar och i julklapp fick han dessa två; Marvel Superheroes och Pirates of the Caribbean. Just i detta nu spelas det Marvel och fastän allt är på engelska är han väldigt duktig, Eddie. Jag är med och översätter idag men han snappar upp så fort så snart behövs jag nog inte längre.. Det andra spelet, Piraterna, är däremot på svenska så det han klarar han bra på egen hand. 

Det är rätt kluriga spel där man måste komma på vad man ska göra för att ta sig vidare - det är inte bara att plöja på och döda lite gubbar som det kan vara ibland. Kul med lite utmaning! 

De fick även ett mer klassiskt spel som är lite roligare för Teo; Sonic All Star Racing. 


Både Robert och jag blir som barn på nytt och vinnarskallarna kommer fram direkt, haha. 
Spel - Se vad jag kan!


Medan Eddie är hos en klasskompis och leker passar vi på att spela lite spel med Teodor. Det här fick han i julklapp, det heter "Se vad jag kan!" och är ett kunskapsspel för de yngsta barnen. Det är frågor som "vilka färger är det i svenska flaggan?", "vad heter din mamma?" osv, lagom för att barnet inte ska tycka att det är för svårt men ändå så att de lär sig något på vägen. Vi hjälpte Teo med lite ledtrådar till vissa frågor, för vi vet att hans tålamod inte är det bästa. Det slutade med att han vann (opedagogiskt, jag vet) och det enda jag fick visa att jag kan var att stjälpa ut tekoppen och därefter torka upp efter mig. Nu ligger några frågekort på tork och så gör även min tröja.. 

Kul spel som rekommenderas! Tar inte så lång tid att spela genom, står ca 30
min på spelet men det beror nog på hur många spelare man är och hur fort man läser.


Syskonkärlek
De stora grabbarna här hemma vill så gärna att jag ska ta kort när de håller i Dennis, så sådana här bilder har jag en uppsjö av på mobilen. Nu krävde Eddie att jag skulle lägga upp en på bloggen, så det är väl bäst att jag lyder. 

En kan inte säga att lillkillen inte får uppmärksamhet här hemma i alla fall. Nu ska vi göra oss redo för julfirande nr 3. Trevlig lördag!