Hur gör djur?

Vi käkade pannkisar till lunch idag, Eddie o jag, o när jag fått i mig den sista slår det mig att jag äter pannkakor på precis samma sätt som jag alltid gjort. Som jag gjort sedan jag var liten..! Är inte det lite konstigt..? Borde man inte ändra sådana vanor?

Jag lägger alltså ut en pannkaka på tallriken, brer på ett tunt, tunt lager sylt (man ska bara ana att det är något där) o sedan ett tjockt lager av glass eller ett tunt med vispad grädde (tyvärr är det väldigt sällan vi har glass eller grädde hemma så då blir det bara sylt), därefter rullar jag ihop den o skär i bitar. Har man glass till, vilket är ett sätt att göra pannkakor som jag egentligen inte är så förtjust i ätliga, ska det liksom välla ut så man knappt ser var man skurit, hihi. 

Hur gör ni?


Annars har jag lekt pensionär nu på förmiddagen då jag strukit gardiner o örngott o lyssnat på Melodikrysset, hihi. Tyvärr har jag ju inget sambosällskap idag då han är iväg på annat, så kryssandet gick inte så bra.. I höstas svor jag för mig själv att jag inte skulle stryka gardiner förrän jag köpt ett riktigt strykbräde, men det sket sig. Jag var tvungen. Nu har jag dessutom bäddat rent i sängen, dammsugit o dammat. Heja mig.(Sådär litet är mitt strykbräde. Det var jättepraktiskt när vi bodde i den lilla, lilla lägenheten men nu när plats finns vore det skönt att slippa trängs på bänken.. I bakgrunden ser man mina älskade gardiner, hihi. Går att klicka på bilden för att se ordentligt.)

Åh vilken natt..!

Eddie sov oroligt i natt o det är inte konstigt med tanke på hostan o att han var skållhet. Lade över honom till min säng men jag blev så grymt varm att det inte gick att uthärda. Istället flyttade vi till madrassen i hans rum o där låg vi tills jag märkte att han svalnade av o hostan minskade för då fick han ligga i sin säng. Jag låg kvar på madrassen en stund, men när han sovit i tjugo minuter sammanhängande tog jag mitt pick o pack o gick tillbaka till min säng igen..

Hur mysigt det än är att ligga nära sin älskade plutt är det ändå rätt skönt att få sängen för sig själv igen.. Jag som vänder o vrider på mig hela tiden stör honom bara.
Jag tror att vi är många som längtar efter sommar o sol nu! Att slippa kånka på Eddie en massa kläder varje gång man ska ut.. O sig själv också för den delen, hehe. Tänk när han kan springa barfota i daggvått gräs o sen dra in skiten i huset? Haha. Det kan inte ha varit lätt att ha varit min mamma när jag o mina syskon var små, kom jag o tänka på nu. Undrar hur ofta hon var tvungen att städa för att vi skitade ner?

Nåväl, det var nog värt det för hon tycker nog om oss än, haha.

Jaja. Innan det kan bli vår hos oss måste julgardinerna bort, hrm. O det ska ske NU.

Vad är en fredag för något?

Om det är något man saknar med att vara arbetslös/låååångmammaledig (eller kalla det vad ni vill) så är det helgerna. Den där speciella helgkänslan man får på fredagar när man vet att "nu är det snart helg o jag är leeedig!". Som det ser ut nu är det snarare "va, är det fredag idag igen?" o det är lite tråkigt.

Mina lördagar o söndagar ser precis likadana ut som mina vardagar. Möjligen med den väsentliga skillnaden att varken Eddie eller jag blir störda av att R går upp tidigt så vi sover kanske till halv åtta istället för kvart i sju..

Jag börjar bli i desperat behov av ett jobb. Av ett liv. Nån som har ett att ge mig?

Men, det går inte att söka sommarjobb då vi inte har råd att låta R gå hemma o vi har ingen dagisplats till Eddie än.. Dagisplats, ja. Som det ser ut nu är chansen störst att få en plats efter sommaren, då sexåringarna börjar på 6-års istället o på så sätt lämnar plats åt nya barn.. På sätt o vis har vi valt att få det så själva för att inte behöva lämna/hämta på ett dagis som ligger helt åt heklefjäll från var vi bor, o då kanske vi får skylla oss själva att vi inte heller kan planera ordentligt (har vi nånsin kunnat det?). Men, jag är ändå ganska nöjd med att vänta för mitt mammahjärta säger ifrån om att lämna en liten Eddieplutt på dagis redan. Han själv som aldrig lekt med någon jämnårig skulle förmodligen tycka att dagis var rena himmelriket, men..

Nåväl. På tal om Eddiebjörnen så är han inte riktigt kry idag. Han har en hemsk hosta o är allmänt hängig o nere. Feber vet jag inte om han har eftersom vi fortfarande inte har någon febertermometer men jag tror inte det. Köpte förresten en sådan där napptermometer innan vi åkte till fjällen, men den vägrade Eddie att ta i munnen...! ´Den måste man ha i munnen ganska länge innan den börjar mäta temperaturen o det gick inte vår prins med på. Julian däremot använde den desto flitigare så han fick med sig den hem, bättre att den kommer till användning, liksom.