Skam

Det har varit väldigt mycket tankar i det här gråhåriga huvudet idag. En ny kurs startade idag - den sista "riktiga" kursen på min utbildning för övrigt - som ska förbereda oss inför examensarbetet/c-uppsatsen. Jag har som bekant skrivit en b-uppsats som jag skäms för och därför river den här kursen upp gammalt groll. När jag nu ikväll läste en av artiklarna i studiehandledningens litteraturlista blev det extra känsligt. Det var som att artikeln delvis handlade om mig som skräckexempel. 


Usch. Jag försöker intala mig att den där jäkla uppsatsen spelar mindre roll i framtiden, men det känns ändå väldigt hårt att tänka på den. Visst, jag var gravid vid tidpunkten och säkert extra känslig för det, men nog tusan har examinatorns hårda ord ärrat mig. Han var en av de där artikeln talar om som inte kunde uppmuntra, bara trycka ner. 

Han har  fått mig att tvivla på mitt yrkesval så många gånger sen den där jäkla opponeringen för 1,5 år sen. Jag borde kanske lyssna på honom och sadla om innan det är för sent. Bli journalist trots allt... 

Första advent och kalas

Ledsen för utebliven uppdatering här men jag har tappat min motivation nånstans. Det händer så mycket kring mig just nu att jag har fullt upp med att orka med mig själv. 

Idag är det i alla fall första advent, det går inte att komma ifrån! Jag älskar den här tiden fram till jul, med mörkret, ljusen (motsägelsefullt, jag vet) och all förväntan. Jag lyssnar på Bing Crosby och känner av stämningen. För första gången är jag redan färdig med barnens julklappar och har bara min "Secret Santa"-julklapp kvar att tänka på. Jätteskönt! 


Köket pyntade jag redan i torsdags, med nya gardiner (billiga, omöjliga att stryka) och nya stjärnor i fönstren, både de i krukor och de som hänger. Vi har, som vanligt flera år efter alla andra, hakat på trenden med koppar. (Är det ens trendigt längre? Vi brukar fånga upp sånt när det är på väg bort. Vi är nog inte så lättpåverkade, helt enkelt.) Jag har allvarliga funderingar på att ta fram julgranen i veckan som kommer nu. Jag har insett att jag hellre njuter till fullo nu, före jul, så vi kan plocka bort allt runt nyår sen istället. Vi får se hur vi gör! 


Världens sämsta bild men jag har lagt beslag på tomtehuset vi hade hemma när jag var liten. Pappa har gjort huset, och mamma och vi syskon har gjort dekorationerna. Ska se om jag kan visa bättre bilder på det en annan dag, för det är rätt charmigt. Det ska bli lite "snö" på det också, så det ser vintrigare ut i deras/tomtarnas värld än det gör i vår just nu... 

Igår hade vi förresten sista firandet av vår ettåring! Dock togs inga bilder då, men jag tog en i morse, när han fått på sig presentkläderna och lekte med presentlegot. 


Mysiga kläder, från Polarn & Pyret, och Batmanduplo föll denna herrn i smaken! 

Nej, nu ska jag försöka göra något vettigt av den här dagen. Slänga mig i soffan med de tv stora kidsen, tror jag. I eftermiddag får jag finbesök så då måste jag ju vara utvilad. Ha en fin söndag, och glöm in att tända första ljuset i staken! 

Hemtenta del 2

Mm, idag skrivs det hemtenta igen Del 2 av 2, sen är kursen färdig. Sär ser skärmen på min dator ut just nu (med undantag för att mina personuppgifter och "hemligstämplad" information inte är sådär knölig):
 
 
Det gäller ju att kunna ha många bollar i luften samtidigt! Så smidigt att kunna ha många fönster uppe samtidigt, så idag vill jag tipsa om appen Window Magnet som jag hittade på AppStore på datorn. Jag vet inte om det finns något annat sätt (såhär smidigt) men jag tyckte det var värt en liten slant för att underlätta mitt arbete. Då behövde jag inte heller försöka leta rätt på den funktionen i datorn (om den nu finns). Jag är nöjd, hursomhelst, och kan inte låta bli att tänka hur otroligt bra det vore om man hade en större skärm (min är bara 13"). 
 
Nej, jag borde återgå till skrivandet. Robert tog med sig de två minsta ut en sväng så jag kan få skriva lite i fred, för det blir en kort dag idag. Rob ska nämligen på vinprovning med något företag (genom sitt jobb) ikväll, så han måste åka runt 15-tiden. Då ska jag hänga upp julgardiner och testa adventsljusstakar, tänkte jag. Snart är det juuuul! (och jag brände en stor del av julbudgeten på ett oplanerat besök hos tandläkaren igår. Jippie!)