Det ska va' julmust! (och IKEA.)

Jag längtar till jul, det är ingen hemlighet. Inte själva julafton o allt det där med julmat o julklappar o så, utan mer hela december. Mörkret, kylan och den där längtan som man råder bot på genom adventsljusstakar, ljus, filtar, varmt o skönt här inne och framförallt JULMUST! Julmust är det bästa som finns o det är inte samma sak när det inte heter "julmust", därför dricker jag inte den vanliga musten som finns att köpa. Inte heller "påksmust" är lika gott av någon konstig anledning..


Robert gnäller mest över mörkret o blir mest nedstämd medan jag fungerar helt tvärtom. Jag mår bättre under det mörka halvåret - för det känns som ingen ser vad jag gör då..


Numera är det en utmaning att få Eddie att tycka om julen lika mycket som jag o det borde inte bli så svårt. Eller?
Var på IKEA idag o kikade på lite potentiella julklappar till honom. Det är desto svårare, dock..Där ser man lite av hans nya Vincentskor (som jag älskar!) o hans nya tröja som vi köpte i Vingåker. Gullig va? Det är Eddies allra första hoodtröja (tror jag minsann) o han ser så mycket äldre ut i den, konstigt nog. Han blev lång, på något sätt.

Kolmårdens Djurpark.

Var på Kolmårdens Djurpark igår. Jag, Robert, Eddie, Elliott, Sanna, Jonathan och Julian. Ett redigt gäng, alltså. Hade jättetrevligt o jag tror att de minsta barnen hade det också. Tog dock bara två bilder o det här är den ena av dem;På Jullebulle, som står o hänger på Eddies vagn. Jonathan var desto flitigare med kameran så jag hoppas att vi får ta del av de bilderna sen så småningom.

Det var overallsäsongspremiär för båda småkidsen o jag tänkte att jag inte ville ta den nya till Eddie för att.. Ja, jag vet inte, av någon outgrundlig anledning. Dumt val, för den andra vi har visade sig vara lite kort i ärmarna så de åkte upp, o banden som ska vara under skorna är borta så benen åkte också upp.. Irriterande. Eddie verkade dock inte så bekymrad utan lekte sig varm, tror jag. Det var full fart mest hela tiden! En del saker var dock inte avsedda för en gravid tönt som jag för den där "grottan" i Wild Camp gjorde mig helt slut o efter det hade jag ont överallt.

Dock blev jag besviken på årets delfinshow. Alldeles för mycket prat och delfinerna som verkliga varelser var inte i fokus särskilt mycket. Blev nästan tråkigt att lyssna på.. Eddie älskade ju den där showen i vintras men nu var han mest rastlös o bara nöjd när det var musik o delfinerna gjorde konster.

Maten var inte lika god i dag som på sportlovet, fastän vi åt "samma" - potatismos o köttbullar. Ett plus dock för de rårörda lingonen.. (Men barnen fick äta lingonsylt? Varför?)

Varje gång jag är i Kolmården så blir jag besviken på allt det där som kostar, o redan i entrén när inträdet ska betalas så suckar plånboken.. Hutlöst! Är man en familj med några barn (över 3 år) blir det drygt tusen kronor bara för att komma in! Under sportlov och höstlov är det dock lite billigare eftersom inte alla attraktioner/restauranger är öppna o det går heller inte att se alla djuren. Däremot ingår lunchen, även för "fria barn" under 2 år, det är ett plus.

(Men det är ialla fall bättre än Borås Djurpark för den tyckte jag inte alls om! Kolmårdens natur är trevligare.)

Trött, tröttare, Emma.

Jag har ingen som helst energi kvar i kroppen o jag vet inte om det beror på att veckan snart är slut eller sömnbrist eller på det faktum att vi har två barn här hemma idag? Elliott underhåller oss konstant o Eddie är i himlen - "Elja" är här!

I morgon åker vi till Kolmårdens djurpark med syster S o J o J o det ska bli trevligt, hoppas jag. Skickade Robert att köpa en ny termos så vi får med oss ordentligt med varm dricka - det kan behövas om det tänker bli kallt ute.

Nu ska jag sluta skriva på skolarbetet o gå o lägga mig istället. De två "stora" grabbarna sitter i soffan o spelar tvspel.. Ovanligt.


God natt!