Qué?

Solen har försvunnit! O jag tror den tog med sig all min ork o motivation till att göra något alls, fast jag tänker inte låta den hindra mig från att göra den här dagen till en bra dag ändå. Så det så.

Två timmar kvar tills (.. dom tänder i taket, men då är jag inte här *sjunger*) jag ska åka till Linghem o plocka upp Robert vid tåget o sen vidare mot bvc o spruta o sen ska vi till Lkpg o handla mat. Säkert ingen annan som tänkt den tanken idag. Säkert ingen annan som ska till systemet heller en valborgsmässoafton som denna.. Ibland vore det skönt om man var helt ensam i världen, bara för ett par timmar liksom, så man kan handla allt man behöver. Eller, om jag vore ensam i världen skulle jag förstås inte behöva betala för det, för ingen skulle ju märka om jag plockade åt mig det jag ville ha i en öde affär. Undrar om jag skulle få med mig mer hem då, sånt som jag annars inte har råd med, eller om jag ändå bara skulle ta det jag brukar äta? Hm, tål att funderas på..

Eddie har somnat om igen, as usual vid den här tiden. Hihi, han har smakat banan idag. Det var egentligen inte meningen för jag tänkte han skulle få vänta ett par månader till, men jag höll på o kladda med en till frukostyoghurten o så var Eddie lite "viftig" (ja, han viftade med armarna alltså) o lade handen på min banan o sen in i munnen. Men han såg ut att tycka att det var gott, faktiskt.

Yes, ikväll får vi gäster som ska käka här o jag hoppas verkligen att det inte blir nåt regn..! Hade isf varit bättre om det var regn i går o fint idag. Trist att valborg alltid för med sig dåligt väder.

Ha, jag har gått här hemma o svurit på "Laga Lätt" som inte skickat hem senaste numret till mig fast det var länge sen jag beställde. Igår kom det en tidning på posten. Allt om Mat. Det blev alltså den istället, men det hade jag glömt bort. Duktigt. En trevlig överraskning, dock. Blev även uppringd o fick nåt erbjudande från Vi Föräldrar, o tro det eller ej men jag nappade faktiskt. Tror det var alla försäljares lyckodag igår, för inte nog med att jag faktiskt svarade i telefonen två gånger - jag tackade ja också! Mm, annars bruukar jag faktiskt låta bli o svara när jag ser att det är försäljare, men de fortsätter ju bara o ringa.. Igår tänkte jag att jag en gång för alla skulle be dem dra dit pepparn växer men så fick de mig på fall ändå. Är dock inte helt säker på vad jag gick med på, för båda brudarna snackade skånska o det är jag inte så bra på. Samtal nummer två handlade om barnförsäkring iaf, så det kommer hit nån snubbe/snubba o snackar försäkringar med oss den 13 maj. Fattar ingenting om sånt där, så det kanske kan vara bra o få lite info.

I put a spell on you.

Ja, senaste låten jag hörde o därför fortfarande hör i mitt huvud..

Idag har jag varit jävligt aktiv, om jag tillåts att svära. Tog mig iofs en välförtjänt sovmorgon till halv nio, o kl 10 åkte jag o Eddie till Åtvid för o sätta in pengar på banken. Åkte hem o betalade räkningar o åt o så, sen gick jag ut o tog mig an den ena stolen till trädgårdsmöblerna. Jag skrapade bort gammal färg o slipade o efter det gick jag lös med räfsan. Nu ser man alla vinbärsbuskar o det ser ut som det faktiskt skulle kunna bli några vinbär där nu. Fint, om jag får säga det själv. När Robert kom hem målade jag även stolen en gång, så nu står den på tork. Jag har varit duktig, med andra ord. Härligt Emma!

Imorgon ska Eddie få sitt tremånadersvaccin (ja, inte vaccin mot o bli tre månader, utan det man får när man är tre månader förstås), vi ska åka o handla mat o på kvällen kommer mamma o pappa o Nicklas o äter mat här. Vi ska inviga grillen!

Imorgon förresten, jobbar Robert bara halvdag (mm, slappjobb där de alltid jobbar halva dagar dagen före en röd dag) o sen är han ledig hela helgen. Härligt! Han har fått inbjudan till årets sommarfest också, den här gången blir det båttur med trerätters middag på Kinda Kanal. Häftigt tycker jag, jag har aldrig åkt sån båt. Blir inte så lång sträcka, men ändå. Får hoppas att deti nte blir storm o går stora vågor där inne i Linköping för då lär jag bli sjösjuk värre.. Maten var nåt ekologiskt tjafs, tyvärr var det kalvdans till efterrätt o det tycker jag inte om, men det kanske finns glass till barnen, höhö. Barn ja, man fick ta med sig barnen om man ville, o det var väl tur det för annars vet jag inte om jag kunnat följa med. Iofs, tre timmar kanske går utan honom..? Det skulle ju vara skönt! Det är ju nästan två månader kvar dit också, det hinner ju hända en del på den tiden.

Nu ringde Robert. Han köpte gräsklipparen. Hoppas skiten fungerar bara..

Känner att det blivit lite si o så med uppdaterandet här på bloggen, men jag har bara bra ursäkter, förstås; det bär liksom emot att sitta inne o vid datorn när solen skiner så förbannat. Man måste ju ta till vara på den för det är inte säkert att det blir nån på hela sommaren..

I had a dream.

Mm, har ju glömt o berätta om min dröm häromnatten som gjorde att jag nästan var arg på mamma o pappa hela dagen sen..

Det var såhär: 
 
Jag kom cyklandes på vägen ute hos dem, o vid ett ställe är det några snäva kurvor o så ligger det en stor sten (ja, eller ett halvt berg, det är vilket som). Precis när jag var vid den stenen kom mamma o pappa i traktorn o skulle köra om mig, men pappa hade sån fart genom kurvan så han fick sladd på vagnen. Vagnen slog till mig så jag flög iväg o hamnade hängandes upp o ner i den där stenen, o vagnen välte o hängde ner över kanten. Jag kunde knappt andas där jag hängde, o eftersom jag satt fast kunde jag inte ta mig loss själv. Jag försökte säga åt dem o hjälpa mig, men de hade bara ögon för vagnen. Jag svor en hel del men de lyssnade inte på mina ord om att "jag dör snart, jag kan inte andas!" utan sa bara att
 
"jamen Emma lilla, förstår inte du att den här vagnen är värd mkt pengar för oss? Vi har inte råd att låta den gå förlorad."

Tror ni jag var ursinnig när jag vaknade sen?! Jag var alltså inte värd mer än en gammal sketen traktorvagn för mina egna föräldrar! !

Iaf. När jag väl lyckats ta mig loss på egen hand började jag gå hemåt, för cykeln hade blivit skrot eftersom pappa körde över den med traktorn. Efter nån kilometer körde de i fatt mig, o hade mage o fråga om jag ville åka med hem!

Behöver jag säga att jag inte ville det..?!