Galen av längtan är jag.

Lite solbränd blev jag allt i går, fast jag inte var i solen särskilt mycket. Det var skönare i skuggan.. Hade förresten syster med barn här igår, så Julle o Eddie lekte lite. Eller, Eddie lekte o Julle klättrade mest på mig. (..o kissade två gånger på filten, hehe.)

Nu har jag precis satt igång med alla sysslor som måste göras innan vi kan åka i morgon. Man vill ju inte komma hem till ett hus som ser ut som ett bombnedslag, hrm. Dessutom är det trvligt att ha kläder på sig när man ska vara någon annanstans än hemma.. Så, städning och packning av husvagnen står på schemat idag.

Eddie sitter o äter frukost o jag blev precis klar. Skulle bara dra igång lite bakgrundsmusik men det är ju så lätt att fastna vid datorn. Han har lärt sig ett nytt ord "ääp" som förstås är "skräp", haha.

Tänkte slänga in lite bilder nån gång också men alla bilder är på min nya mobil som fungerar precis lika bra som en kamera o då vill jag hellre lägga in dem på Mac'en..

Höstoffer - Mons Kallentoft

Har precis läst ut Mons Kallentofts "Höstoffer", den tredje i raden om Malin Fors vid Linköpingspolisen."Regnet vräker ner över slottet Skogså utanför Linköping, dropparna faller tungt över markerna och kroppen som flyter i vallgraven. Advokat Jerry Petersson, nybliven slottsägare och känd för sin hänsynslöshet, kommer inte att ta några fler uppdrag. Men hur har han hamnat i vallgraven?

Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som knappast med glädje kan ha velat sälja sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död."

Vad jag tycker?

Hm. Jag är besviken, fast egentligen visste jag att jag skulle bli det redan innan jag började läsa. Hans tidigare två böcker i samma serie heter "Midvinterblod" och "Sommardöden" o har det kallaste respektive varmaste klimatet i Linköping i mannaminne, typ. Gissa då var en bok som heter "Höstoffer" kan bjuda på för väder..?! Just det - regn, regn och REGN.

Det känns som att författaren behöver ha något att skylla på för att slippa gå in mer på kriminaltekniska termer o det känns .. billigt. Lite mer research om just polisarbete o allt därikring skulle inte skada.

Kort sagt - jag tyckte inte alls att den här boken hade något utöver det vanliga att bjuda på. Den liknar i det närmaste något av Agatha Christie; en story som kräver lite detektivarbete men som inte avslöjar särskilt mycket om hur själva arbetet för att nå en lösning går till.

Läs om ni vill - det är åtminstone häftigt att boken utspelar sig i Linköping även om jag stör mig nåt fruktansvärt på att "Wayne´s Coffee" vid Akademibokhandeln blivit "Robert´s Coffee" med tanke på att både Hemköp o H&M o Hamlet står nämnda...

Vaarmt var det här!

Har gottat mig i värmen i en hel vecka nu, o det är så underbart att vara ledig o inte behöva göra ett dugg om jag inte skulle känna för det. Dock kan det bli lite långtråkigt att inte ha råd att ta sig för något, men lite plask i den uppblåsbara "bassängen" räcker egentligen för både Eddie o mig. Det är väl inte mer än ett par cm vatten i den men ibland är det allt som krävs. Det känns som att det bara blir varmare o varmare nu o jag börjar undra hur länge till vi kommer att få njuta av det..?!

Enligt SMHI ska det komma en regnskur på onsdag men temperaturen ska hålla sig runt 24-25. Vad innebär det? En sån där kort men intensiv skur som vi kan få ibland, eller blir det ett mesigt, svettigt medelhavsregn som varar i några minuter..? Högtryck som detta brukar ju vara svårövervinnerliga o jag hoppas att detta inte är något undantag. Jag trivs i värmen. Har man bara tillräckligt med dricka o glass så klarar man sig rätt bra, hihi.

På tal om glass ja, så ska jag försöka komma ihåg att köpa en såndär isglassformgrej så vi kan göra lite egen glass. Lite yoghurtglass med mosade jordgubbar, eller varför inte bananmos? Mums!

På onsdag bär det iväg på semester o djurparksbesök, o förhoppningsvis blir det även en tripp till Göteborg. Har inte varit där på ett par år nu (jo, i höstas, men jag menar på sommaren..) så jag börjar få lite göteborgabstinens. En sväng till Universeum vore lite roligt för där har jag aldrig varit..

Typiskt bara att alla våra pengar trillar in först när semestern nästan är slut.. Nåväl, man kan ju alltid göra trevliga dagsturer också!