Teodor 28 juni 2010.Vår lille plutt håller på att bli en stor plutt. Häromdagen provsatt han hokuspokusstolen vi har kvar efter Eddie och han gillade det! I går satt han där igen en liten stund medan vi åt middag och ja, han tycks trivas. Nackdelen med att ha honom vid vårt matbord är att det blir hemskt trångt i köket, men det måste ju gå. I-landsproblem, kanske..? Ute går det ju bra, för där har vi gott om plats.

Teo fick även låna CityCrossen (CC) att sova i häromdagen, och den enda som hade nåt att invända mot det var Eddie som tyckte att lillebror kunde ta sin egen vagn.. Vi funderar på att ta med CC istället för liggvagnen till Göteborg om två veckor, dels för att den är mycket trevligare att köra men också för alla finesser med den; tar mindre plats i bilen, insektsnätet är infällt, suffletten går att dra ner som solskydd.. Bl a. Vi har tänkt köpa en riktig sulky till Eddie istället och är på jakt efter en begagnad Brio Race eller liknande till bra pris.

Teodor var det, ja. Han är så pass stadig i rygg och nacke/huvud att han ibland föredrar att sitta upp, för nyfiken är han minsann! Han har inte vänt sig än, mer än från sida till mage, men det kommer nog. Han pratar som tusan och har blivit en riktigt glad liten bebis, även mot främlingar.

Han sover mycket bättre om nätterna (detta vågar jag knappt skriva..) och äter vanligtvis vid 22 och 4-5. Skönt för alla inblandade!

Jag börjar känna mig lite smått .. stressad är egentligen fel ord, orolig snarare? över att jag snart börjar skolan igen. Då måste det fungera att jag är borta en hel dag (vilket jag inte lär vara i början ändå..) så därför har jag tagit beslutet att byta ut ett mål mat mot modermjölksersättning. Jag tror att jag kommer må mycket bättre av detta eftersom jag då blir lite "friare" om kvällarna, och min erfarenhet med Eddie säger mig att det faktiskt kommer bli bra också! Hursomhelst, idag köpte vi hem en flaska samt ersättningspulver och Teo fick testa. Vi började med 65 ml för att se om han överhuvudtaget skulle ta flaskan - vilket han gjorde direkt! Han slukade innehållet på nolltid och ammade lika intensivt efteråt. Hoppas det håller i sig..! För tar han bara flaskan blir väl inte matningen några problem i framtiden, hoppas jag.

Motsatser och benämningar.

I torsdags när vi satt i bilen på väg till Toppkullen, frågade Eddie vart vi skulle.

"Toppkullen" svarade vi. "Där Märta och Gösta bor, du vet."

Eddie satt tyst men efter stund sa han

"vi ska åka till Köttbullen nu."

Hihi.


I går åt vi middag ute, och Eddie konstaterade att vi hade den lilla grillen framme. Robert frågade honom om vi hade fler grillar, och vad den var för något. Alltså, den vi hade framme var den lilla, då borde den vi inte hade framme vara den stora, eller hur?

"Den är gul" svarade Eddie.

Vi har alltså en liten grill och en gul grill. I Eddies värld.

Midsommar 2010.Torsdag 24 juni:

Mötte upp Robert på jobbet vid 12 för att åka och handla. Avverkade Ikanohuset, Systembolaget, Sagoland och Ica Maxi innan vi åkte hem för att packa husvagnen. Begav oss därefter till Kisa och Toppkullen. Kom i säng sent, kl 23 somnade Eddie men sov till 7.30. Teo åt en gång på natten men blev lite orolig på morgonen, så jag sov inte särskilt bra heller..

Fredag 25 juni:

Midsommarafton! Strålande väder, solen sken och det var superskönt. Satt ute och åt frukost. Eddie badade, vi åkte till Pinnarp för att dansa kring midsommarstången och "rida häst" och vi åt midsommarmat i solskenet. Var lite mulet en stund mitt på dagen men det försvann sen, istället blåste det en hel del..
Eddie somnade vid 20, Teo vid 22 och vi vaknade vid 6.30 morgonen därpå.

Lördag 26 juni:

Åkte till Appelkullen i Dansbo för att hälsa på delar ur min släkt och Pelle som hyrt ett hus där att fira midsommar i. Toppenväder även denna dag och Eddie "badade" två gånger. Badade var nog en överdrift, det var mer "Jag vill bada, NU!" "Nej, vill inte bada, det är kallt i vattnet" osv, hehe.
Grillade, umgicks och hade trevligt hela långa dagen, först vid 22.30 var vi tillbaka vid husvagnen i Kisa igen.

Söndag 27 juni:

Packade in alla saker i bilen eftersom husvagnen står kvar i Toppkullen. Det blev fullt, vill jag lova! Begav oss hemåt vid lunchtid. Skönt att komma hem igen, där man vet hur saker o ting fungerar med barnen. Inte för att jag sovit så bra i natt heller, det har varit lite för varmt och Teo har varit gnällig, men ändå. Det är bra att bo i husvagnen ibland, för där är så trångt att t.o.m vårt hus känns stort och rymligt ett tag efteråt!