Lyxig blåbärspajDelar med mig av mitt favoritrecept på blåbärspaj från Jan Hedhs bok "efterrätter, tårtor och godsaker". 

Här är pajdegsreceptet; 


Det gick inte så bra med gallret idag, Teo skulle hjälpa och knådade degen lite för länge. Den smälte, kan vi säga. Jag använder mig av en megauppfinning från Tupperware, en "kavel" som gör rutnät. Jättesmidigt och i vanliga fall brukar det se rätt proffsigt ut, haha. 

Detta blir alltså kvällens efterrätt, Valborgsmässoafton till ära. Vad ska ni hitta på ikväll? 


Husresning.Var och kikade på när pappa/morfar (och Scott) var med och bossade vid husresning här i våra hoods nu ikväll. Ett par som skulle bygga sommarstuga - precis vid sjön. Hur fint som helst! Grabbarna var nog mest fascinerade av lastbilen och kranen, vilket för övrigt byggherredamen (haha) också var. Vilket precisionsarbete att få de där sektionerna på rätt ställe! 

Medan lastbilen och morfar åkte iväg för att lasta om, gick vi ner till vattnet. 


Stugan ligger längst till höger i bild, vet inte hur mycket man ser men lite grann i alla fall. Det var ruggigt kallt i vattnet..! Byggherredamen (byggdam låter fel) berättade att deras sjuåriga barnbarn hade varit i vattnet två gånger, då var det 12-13 grader! Idag skulle jag storkna men vid närmare eftertanke var det ju den temperaturen när vi tog premiärdoppet i Yxningen förr, så.. Jag har väl blivit gammal, haha. 

När brukar ni ta premiärdoppet i det blå? Här i Sverige alltså, inget medelhavs- eller Thailandfusk här nu! 

(Tenta gick förresten. Inte bra kanske men den gick. Nu är det avklarat och väntan på resultat återstår..) 

Denna ångest den skall vandra?


Från den ena ångestfaktorn till den andra - jag ska börja förmiddagen med tandläkarbesök. Tjoho! Därefter har jag ungefär tre timmar på mig att göra mig mentalt redo för tentan. Har sovit uselt i natt vilket jag absolut inte brukar göra, varken tentor eller tandläkare ger mig ångest i vanliga fall.. 

Jag är sådär trött att jag liksom mår illa i huvudet, eller hur en ska säga. Känns okanon, so to speak. 

Men, om tolv timmar är detta elände över för den här gången och jag ska njuta av fem dagars ledigt! 

Ska ni göra något särskilt nu under valborg/ev långhelg?