Kaosdag.

Jag blev inringd till jobb i morse, tyvärr inget långpass den här gången heller utan det blev uteturen. Nackdelen med uteturen är att det bara rör sig om 3-4 timmars arbetspass vilket då inte genererar i särskilt mycket pengar.. Det är nästan så det går på jämnt ut med alla extra avgifter vi skaffat oss sen jag började jobba - dagisavgift för två barn och 1,5 mils extra bilkörning "åt fel håll" varje dag märks. Det är lite synd..

Jag har smygkikat lite på schemat och förmodligen kommer jag jobba 90% i juli och ca 50% i augusti, för att jämna ut det lite. För enkelhetens skull så får vi semestervikarier varsin "rad" att jobba efter men måste ju ändå dela upp det eftersom alla ordinarie har så olika mycket tid.

I kväll är jag trött men det är det värt, för jag har återsett en gammal kär vän som jag verkligen har saknat/saknar och hoppas att vi kan ta upp kontakten med igen.

MästerfotografenEddie har lekt med kameran, upptäckte jag när jag tömde minneskortet, hihi. Så här fult är vårt kök, by the way.

Dagens barnboktips - Bonden BlomBöckerna om Bondon Blom av Steve Smallman får bli dagens barnboktips. De handlar förstås om Bonden Blom och hans dagar på gården. Alltid händer det nåt, men bonden Blom är inte den som är den - han löser alla problem! På gården bor även hans fru Jenny, och deras djur; grisen Gullan, hönan Herta, hästen Harry, ankan Kvacke mfl.

Böckerna är roliga, det är lagom mycket text och mycket fina bilder som Eddie älskar. På insidan av pärmen finns en "karta" över bondgården som inbjuder till diskussioner. Just nu har vi två av dessa böcker på toan som "bajsböcker" vilket har fungerat jättebra med tanke på Eddies tröga mage. Vi läser, diskuterar och tittar på bilderna så han glömmer bort att han "måste" bajsa och gör det självmant. Bra va?

Jag köpte dessa böcker för 19kr/st (ord. pris 39kr/st) på Ica Maxi (lanseringspris tror jag, för de är helt nya) men såg på bokus att de kommer kosta 65 kr/st där, när de kommer ut den 15 april!


Bra böcker, helt enkelt, och definitivt värda 19 kr! (Jag skulle nog kunna tänka mig att betala 65 kr för dem också, för så bra är de.)