Man ska ha husvagn!Se upp för det här ekipaget på vägarna i sommar..! Yes, ni förstår rätt - vi har blivit med husvagn! 
 
Efter mycket om och men föll valet på en Adria, men gudarna ska veta att vi tittat på måååånga modeller och märken innan vi bestämde oss. Den här har fem bäddar, så den är precis lagom åt oss. Relativt liten för att vara en hyfsat "modern" vagn (05:a) men duger fint åt oss, skulle jag tro. 
 
Tyvärr står den vid Robs pärons sommarställe just nu och vi kommer inte att hinna sova i den förrän nästa helg. Det gör att det hela känns en smula overkligt, men jag har väl hela sommaren på mig att fatta vad vi har gjort, hehe. Ungarna är i alla fall eld och lågor och kan knappt bärga sig till första semestern. Jag delar deras entusiasm, bara inte riktigt lika högljutt för en sömnlös vecka börjar ge effekt nu... 
 
Fler bilder kommer vartefter, vi har en del att lära oss och dessutom har vi ju bara utrustning för fyra personer. När det begav sig sist var ju Dennis inte ens påtänkt! 

Att tappa ansiktet och plocka hud

När jag var liten var en av mina udda favoritsysselsättningar att kladda in händerna med trälim, vänta tills det torkade och sedan sitta och pilla bort limmet. Det blev som ett extra hudlager att dra bort, men utan att det gjorde ont. Win-win liksom. 

Nuförtiden bor ju inte jag med min pappa så trälim är väl inte lika lättillgängligt, men jag har hittat substitut. Ansiktsmask! Denna som jag använder nedan har jag fått med i en glossybox, den är jätteskön men nackdelen är att den är ofärgad så det är lätt hänt att man missar att ta bort lite... Jag använder alltså endast ansiktsmask för pillandes, inte för att jag tror att det gör underverk. Det är precis samma pillkänsla som med trälimmet och jag älskart!


(En annan udda sysselsättning jag ägnade mig åt var att sticka in knappnålar under huden på de "köttigare" delarna i handflatorna. Jag minns att det bästa var när jag fick plats med nästan alla nålarna som fanns i nåldynan. När jag var färdig "sprättade" jag loss dem och pillade bort det lösa skinnet. Det gjorde såklart ondare än trälimmet men jag antar att det var värt det eftersom jag gjorde det igen. Och igen. Och igen. Och igen.)


Bakboxen

Jag har sagt upp prenumerationen på Glossybox eftersom jag tyckte det blev för mycket smink (jag är ingen storkonsument av just smink), men jag hittade något roligare istället: en bakbox! 


Den finns i två storlekar, en liten och en stor. Skillnaden är att man i den stora boxen även får med utvalda köksredskap, utöver de ingredienser som följer med. Varje box har ett tema, ett recept som medföljer, och man får i förväg veta vilka ingredienser som är bra att ha hemma innan boxen kommer. 


Så roligt att öppna det där! Månadens recept var tårta med hallonmousse och vit choklad, och som ni ser är det en hel del i lådan också. En vinklad spatel (det efterfrågade jag senast för ett par veckor sen när jag hade behövt en!) och en mjölsikt var månadens redskap, vilket alltså passade mig kanon. Min gamla mjölsikt trampade Robert sönder för nåt år sen... 


Vaniljsockret som medföljde, burken uppe i hörnet med röd och svart etikett, är min nya favorit! Eddie hade det när han bakade kolakakor igår och de blev så mycket godare än normalt, så mycket bättre vaniljsmak. Kanon! 

Mm, tårtan har vi inte hunnit göra än men det är ju Valborgsmässoafton imorgon, så då passar det väl bra med tårta? 

Jag är toppennöjd med första boxen och kan knappt bärga mig till nästa. Jag gillar det där överraskningsmomentet när man vet att man inte kan bli besviken! (För det kan man inte när det gäller bakning va?) 


(Inlägget är tyvärr inte i samarbete med Bakboxen.se.)